fbpx
Новини світу

Двох активістів “Грінпіс” затримали прикордонники

Представники «Грінпіс Росії» повідомили, що активісти "Грінпіс Інтернешнл" Марко Поло і Сині Саарела вже добу утримуються на судні прикордонної служби. Екологів затримали під час проведення мирної акції на платформі "Приразломная" ​​у Печорському морі, капітану криголама "Арктік Санрайз" не дозволяють зв’язатися з членами своєї команди.

За словами координатора арктичного проекту "Грінпіс Росії" Євгенії Белякової, у Сині Саарела, швидше за все, перелом руки, і невідомо, чи надається постраждалій медична допомога. Прикордонники стверджують, що "затримана не поранена, але потребує щоденних ліків".

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Напередодні, 18 вересня, о 4:30 за московським часом 6 активістів екологічної організації "Грінпіс Інтернешнл" зробили спробу забратися на платформу  "Приразломная"​​, що належить «Газпрому». Вони збиралися розгорнути банери із закликами зупинити нафтове буріння в Арктиці. Російські прикордонники були змушені відкрити попереджувальний вогонь, щоб зупинити судно «Арктик Санрайз».

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Акція "Грінпіс" на платформі "Газпрому" "Приразломная" ​​у Печорському морі (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: