fbpx
Політика

«Сьогодні Україна зробила свій вибір на користь євроінтеграції», – міністр екології

 У четвер, 19 вересня, міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков провів зустріч з постійним представником Німеччини в НАТО, послом Мартіном Ердманом. Зазначимо, що зустріч пройшла в рамках робочого візиту Проскурякова до Брюсселя.

 «Сьогодні Україна зробила свій вибір на користь європейської інтеграції», – заявив український міністр.

 За його словами, такий вибір України раніше підтвердив і президент Віктор Янукович під час виступу перед Верховною Радою. Від імені уряду України Олег Проскуряков запевнив, що офіційний Київ рішуче налаштований у своєму стратегічному європейському виборі. Крім того, чиновник підкреслив, що Україна розраховує на підтримку Угоди про асоціацію з ЄС з боку уряду Федеральної Республіки Німеччина.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 Під час зустрічі міністр екології привітав посла Ердмана із завершенням підготовчого етапу до установи нового проекту з питання утилізації радіоактивних відходів в Україні.

 Олег Проскуряков також висловив свою подяку за підтримку України і в питанні установи даного проекту. Міністр зазначив, що Україна і в майбутньому планує вітати ініціативи та співпрацю з Німеччиною з питаннями захисту цивільного населення і навколишнього середовища.

 Олег Проскуряков запевнив свого співрозмовника у швидкій ратифікації підписаної угоди (з питання утилізації радіоактивних відходів) і успішної реалізації цього проекту.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 «Зараз одним з пріоритетів для України є здійснення міжнародної співпраці, спрямованої на підвищення рівня ядерної, екологічної та радіаційної безпеки в місцях зберігання радіоактивних відходів. Планується впровадження положень стратегії поводження з цими відходами, яка враховує досвід, накопичений під час колишнього СРСР, в країнах ЄС. Пріоритетом є і виконання державної цільової екологічної програми поводження з радіоактивними відходами», – підсумував міністр.

 За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: