fbpx
Без категорії

Валерій Алфос: Гімнасти збірної Росії виступлять у Бельгії в регламентованій кількості

 За словами старшого тренера чоловічої команди гімнастів Валерія Алфосова, проблем зі спадом фізичного стану, які неминуче наступають у більшості спортсменів після Олімпійських ігор, російські гімнасти уникли. Про це він заявив пресі після відкритого тренування збірної Росії з гімнастики, що пройшло сьогодні, 19 вересня, на підмосковній базі «Озеро Кругле».

 У Бельгії у складі чоловічої збірної від Росії на чемпіонаті світу з гімнастики виступлять: Микола Куксенков і Давид Белявський – багатоборство, окремі снаряди – Денис Аблязін (вільні вправи, кільця і стрибок у опорі), Емін Гаріб (поперечина і бруси), Олександр Баландін (кільця) і Матвій Петров (вправи на коні).

 «Відомо, що як психологічно, так і фізично після Олімпійських Ігор спортсменам досить непросто. Нам вдалося таки подолати цей момент. Ми провели бесіди з гімнастами, пояснивши, що, розслабившись і опустившись по похилій, згодом буде вкрай складно підніматися до свого рівня. Звичайно ж, їм дали час на відпочинок. Але весь цей час вони були у нас на виду, тому, вважаю, що ми досить грамотно підійшли до цього сезону», – зізнався Валерій Алфос.

 За його словами, якщо на виступах у Лондоні це була наймолодша команда, то тепер вона стала ще молодшою, – різниця за віком у збірній максимум на 2 роки. Алфос називає збірну командою з характером.

 «Спочатку ми хотіли виставити в Бельгії 5 людей, але згодом було вирішено відправити шістьох, як і обумовлюється в регламенті. Це дуже грамотні, культурні і виховані хлопці. Всі мають майже однакову кількість стартів, тобто досвід у всіх майже однаковий. Хлопці багато читають, з комп’ютером на «ти», вивчають іноземні мови і цікавляться мистецтвом. Додатково до всього, це добротна чоловіча команда з притаманним їй характером», – додав Алфос.

 За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: