Сергій Шойгу: “Якщо потрібно – Росія візьме участь у знищенні хімічної зброї”

 Міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу заявив, що якщо буде потрібна допомога Росії в транспортуванні або знищенні хімічної зброї, то держава візьме в цьому участь. Про це міністр заявив сьогодні, 19 вересня.

«Якщо міжнародний контроль дасть нам доручення про транспортування, або ж знищення хімічної зброї, то Російська Федерація візьме в цьому участь», – заявив Шойгу під час сесії міжнародного клубу «Валдай».

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров і державний секретар Сполучених Штатів Америки Джон Керрі в Женеві погодили порядок вивезення та знищення хімічної зброї з Сирії. Зустріч двох політиків відбулася 14 вересня. Дипломати прийняли рішення спланувати знищення хімічної зброї до середини 2014 року.

Related Post

Відзначимо, що президент арабської держави Башар Асад також підтвердив свій намір віддати всю хімічну зброю під міжнародний контроль . Зазначимо, що Башар Асад продовжує наполягати на тому, що хімічна зброя у Сирії застосовувалося опозиційними бойовиками, а не владою.

За матеріалами: РИА Новости

Leave a Comment