fbpx
Право

Процедура державного оборонного замовлення була змінена – Кабмін України

Кабінет міністрів України затвердив зміни до порядку планування, формування, розміщення та коригування державного оборонного замовлення, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу уряду.

Прийняття постанови дозволить вдосконалити порядок укладання державних контрактів і ввести державне регулювання цін на продукцію оборонного призначення, оскільки буде встановлено граничний норматив рентабельності. Доповненнями встановлюється процедура формування договірної ціни на продукцію (роботи, послуги) військового призначення за державним оборонним замовленням без застосування конкурентних процедур, адже процес закупівлі пов’язаний з державною таємницею.

Зокрема, постановою визначається процедура проведення переговорів державного замовника з суб’єктами господарювання та перелік документів, які останні готують і подають на розгляд замовника. Обмежується рівень прибутку в структурі ціни шляхом встановлення граничних нормативів рентабельності.

Також тепер вивчення державним замовником представлених документів та надання ним висновку обмежується 15 робочими днями. А суперечки, що виникають між сторонами при розгляді документів (з обгрунтування рівня ціни), вирішуються шляхом переговорів і консультацій або (якщо згоди не досягнуто) – у судовому порядку.

Джерело: УНН

Читайте також: