fbpx
Політика

Працюючим російським пенсіонерам збережуть пенсію

Заступник міністра праці та соціального захисту Росії Андрій Пудов повідомив, що ті російські пенсіонери, які продовжують працювати, будуть отримувати пенсію в повному обсязі. Пудов також додав, що дана позиція узгоджена в уряді.

Заступник глави Мінпраці розповів, що на початкових етапах розробки пенсійної стратегії деякими чиновниками обговорювалася можливість невиплати частини пенсії або всієї пенсії тим пенсіонерам, які працюють і мають високі доходи. Пропонувалося також розглянути можливість скасування виплати фіксованої базової пенсії всім працюючим пенсіонерам. Однак в остаточному підсумку ці пропозиції так і не були прийняті.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Раніше віце -прем’єр Ольга Голодець повідомила, що уряд не планує підвищувати пенсійний вік в рамках запланованої пенсійної реформи. У вівторок на цьому тижні стало відомо, що накопичувальна частина пенсії для громадян, які не скористалися правом вибору керуючої компанії або недержавного пенсійного фонду, буде скорочена до нуля.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Повідомлялося також, що ці правила почнуть діяти вже з 2014 року. Проте пізніше джерело в фінансово-економічному блоці уряду повідомило, що пенсіонери, які вирішили не формувати накопичувальну частину пенсії, не втратять свої накопичення.

За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: