fbpx
Політика

Маргелов: «Важко зрозуміти мотиви “наїзду” чотирьох сенаторів США на російські банки»

Звинувачення з боку чотирьох американських сенаторів на адресу російських банків у порушенні ними будь-яких санкційних порядків у Раді Федерації назвали неправдивими.

"Стало відомо про те, що чотири американських сенатори запропонували Мінфіну США заморозити активи і заборонити діяльність у Штатах російським банкам – ВТБ, "Газпромбанку" і ВЕБ", – повідомив глава комітету з міжнародних справ верхньої палати Михайло Маргелов. Російський сенатор при цьому уточнив, що американська сторона мотивує цей заклик "неодноразовим підривом режиму санкцій, введених США, Євросоюзом і ООН" щодо Сирії.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Крім того, автори даної ініціативи у своїй заяві стверджують, що сирійський президент Башар Асад, нібито, є клієнтом російського банку ВТБ.

"Ця інформація однаковою мірою захоплююча і неправдива. Хибні і звинувачення наших банків в порушенні будь-яких санкційних порядків. Це не перший американський "наїзд" на російську банківську систему і його можна було б порахувати "млявою варіацією" на обридлу тему, якби не фон, на якому ці звинувачення пред’явлені", – вважає російський парламентар.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: