fbpx
Політика

Кремль: «СРСР нікому не поставляв боєголовки з зарином»

Радянський Союз ніколи і нікому не поставляв боєголовки, начинені зарином, ні до Сирії, ні в будь-яку іншу країну світу, про це напередодні заявив глава адміністрації президента Росії Сергій Іванов, додавши, що цей факт ніколи і ні ким не оспорюється. Таким чином Сергій Іванов прокоментував доповідь експертів ООН про застосування хімічної зброї в серпні в передмісті Дамаска.

Раніше повідомлялося, що на місці хіматаки під Дамаском були виявлені фрагменти ракети з написами кирилицею.

Сергій Іванов пояснив, що зацікавився маркуванням на ракеті, знайденій під Дамаском. "Дійсно, такі написи робилися на ракетах "земля -земля" в СРСР, коли вони вироблялися з 1950 до 1960 року. Це мотлох, дуже старий. За ці роки, я маю на увазі радянські, не російські, такі ракети поставлялися в десятки країн, наприклад до Лівії. Де лівійські арсенали, одному Богу відомо", – сказав голова кремлівської адміністрації.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Далі він заявив, що міжнародній громадськості слід зацікавитися питанням, звідки з’явилася допотопна радянська ракета з боєголовкою. "І друге, комісія на місці виявила великі ємності, біля яких збереглися залишки зарину. Ці ємності жодна армія світу взагалі ніколи не застосовує. Тобто, вони майже напевно були кустарного виробництва", – додав Іванов, виступаючи на Валдайському клубі.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Він також запропонував задуматися над тим, де тепер знаходяться «ПЗРК з Лівії, і чий цивільний літак завтра терористи зіб’ють з допомогою цієї страшної зброї».

Кремль: «СРСР нікому не поставляв боєголовки з зарином» (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: