fbpx
Новини світу

Патріарх Кирил освятив Воскресенський собор в Югрі

 Сьогодні, 19 вересня, патріарх Кирил в присутності кількох тисяч прихожан освятив Воскресенський собор у Ханти – Мансійську. Виступаючи перед паствою, предстоятель РПЦ зазначив, що «за короткий термін Воскресенський собор став дійсно духовним центром міста, а разом з цим, як завжди бувало на Русі, і центром естетичним, інтелектуальним».

 Після урочистої літургії патріарх Московський і всієї Русі подякував регіональному та міському керівництву за фінансову допомогу, надану при будівництві храму, а також вручив Наталії Комаровій (губернатору Югри) і Борису Хохрякову (спікеру міськдуми Ханти – Мансійська) церковні нагороди. Не забув предстоятель Російської православної церкви і відзначити майстерність місцевих іконописців, які під егідою проекту «Розпишемо собор разом» взяли участь у розписі храму.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 П’ятиглавий собор побудовано у самому центрі Ханти – Мансійська. Його будівництво тривало довгих 14 років, і лише за підтримки місцевого благодійного фонду вдалося завершити роботи. У храмовий комплекс входить кілька церков і православна гімназія.

 За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: