fbpx
Право

Грузія: Помилкові дзвінки дітей про тероризм обійдуться батькам у 900 доларів

 У разі помилкових повідомлень про тероризм, які почастішали в Грузії останнім часом, за осіб віком до 14 років будуть відповідати їх батьки. Зокрема, в законодавстві передбачаються поправки щодо справляння штрафу з батьків підлітків розміром 1500 ларі (близько $ 900).

 Протягом року, у разі повторення подібних дій на батьків накладатиметься штраф розміром 2500 ларі (бл. $ 1500). Необхідні заходи були викликані через простої в роботі важливих державних об’єктів у зв’язку з хибними дзвінками про закладені бомби. Так, за останній місяць на гарячу лінію Грузії з надзвичайних ситуацій 112 надійшло вже 16 дзвінків про закладені «бомби».

 За помилковим повідомленням будівлю Парламенту Грузії евакуювали вже три рази, будівлю телекомпанії «Руставі -2» – 5 разів, будівлю телекомпанії «Імеді» – 4 рази (причому, два рази в один і той же день), будівлю головного офісу «Банку Грузії» – 2 рази, будівлю телекомпанії «Маестро» – 1 раз, ProCreditbank – 1 раз…

 У всіх випадках анонімні дзвінки були відстежені, порушники затримані. Ними виявилися неповнолітні підлітки. Законодавство Грузії не передбачало покарання за подібне для неповнолітніх, і у всіх випадках правопорушники після тривалої бесіди у присутності батьків були відпущені.

 Первістком ж епопеї лжевиклику в Грузії з’явився дзвінок на гарячу лінію щодо закладеної бомби в будівлю парламенту 26 липня 2013 року. Парламент у терміновому порядку евакуювали. Винуватця події легко вирахували, ним виявився кутаїський пенсіонер 1942 народження Омар П., який таким чином намагався привернути увагу депутатів до своїх проблем. Йому пред’явлено звинувачення відповідно до статті 331 КК Грузії (подача неправдивої інформації про терористичний акт).

 Проект зазначених поправок до адміністративного кодексу Грузії внесений сьогодні, 19 вересня, міністерством внутрішніх справ на затвердження до парламенту.

Грузія: Евакуація будівлі телекомпаній «Імеді» і «Руставі-2» (відео): 

За матеріалами: Грузия Онлайн

Читайте також: