fbpx
Футбол

«Не подавши руки тренеру “Карпат”, я пояснив йому причину», – Луческу

 Головний тренер донецького «Шахтаря» прокоментував скандальний епізод, який мав місце в матчі «Карпати» – «Шахтар» (3:2).

 «Справа зовсім не в емоціях», – запевнив румунський фахівець.

 Луческу нагадав, що завжди з повагою ставиться до інших тренерів і завжди «потисне руку і обійме тренера команди – супротивника». За словами румуна, його поведінка не залежить від результату матчу. Але тільки не в тому випадку, коли було проявлено неповагу щодо його команди і взагалі до самого футболу.

 «Не подавши руки тренеру "Карпат", я там же пояснив йому причину. Той цирк, який був влаштований на футбольному полі і поряд з ним, не дозволяє мені зробити вигляд, що у Львові нічого не сталося», – заявив Мірча Луческу.

 «Вся країна бачила, як "Карпати" тягнули час. Востаннє такий антифутбол я спостерігав хіба що 30 років тому. Абсолютно неприпустимі речі!», – дивується наставник «Шахтаря».

 Гаразд би, якщо тільки футболісти симулювали на полі або «довго зав’язували шнурки». Однак, обурюється румун, коли головний тренер «Карпат» став «диригувати» хлопчиками, які подають м’ячі, щоб ті тягли час – це вже перейшло всі межі.

 «Тепер я розумію, чому львівський клуб не хоче виступати на відмінному новому стадіоні. Там складніше проводити такі безчесні маніпуляції», – підкреслив тренер.

 Луческу звернув увагу, що свою позицію він вже пояснив не тільки Севідову, а й журналістам під час післяматчевої прес – конференції. Інша справа, підкреслив тренер, що він не акцентував свою увагу на моменті рукостискання, а звернув увагу тільки на відсутність Fair Play у матчі.

 «Я хочу сказати, що сильно шкодую про це. І перш за все, про те, що в українському футболі можливі ситуації, коли під час матчу порушуються принципи Fair Play. Я вважаю, що це негативно впливає на футболістів, тренерів, уболівальників і журналістів», – підсумував Луческу.

 За матеріалами: shakhtar.com

Читайте також: