fbpx
Політика

Парламентська більшість виступає проти проведення виборів у Києві – Кличко

  Лідер фракції "УДАР" у Верховній Раді України Віталій Кличко впевнений, що парламентська більшість шукає будь-які способи, щоб не призначати дату проведення виборів до Київради та київського мера.

"Парламент досі не прийняв (рішення з проведення виборів у Києві – ІФ), тому що сьогоднішня більшість підтримує позицію президента України, а президент боїться проводити вибори до Києві, бо може втратити контроль над столицею України, над самим головним містом", – заявив В. Кличко в ексклюзивному інтерв’ю агентству "Інтерфакс- Україна".

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

За словами народного депутата, якщо вибори до Київради відбудуться, то туди пройдуть "90 % представників опозиційних сил", в той час як нинішня Київрада повністю контролюється Партією регіонів. "З дуже великою ймовірністю представник партії влади не переможе на виборах мера", перемогу здобуде представник опозиції, прогнозує В. Кличко. На його думку, саме це є основною причиною непроведення виборів мера столиці та Київради.

В. Кличко зазначив, що якщо вибори мера в столиці будуть призначені, то опозиція висуне на цю посаду єдиного кандидата. "Ми повинні висунути єдиного кандидата на виборах мера і координувати наші дії, щоб отримати максимально високий результат (на виборах – ІФ) до Київради", – зазначив В. Кличко.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

В. Кличко не захотів відповідати на питання, чи має намір він ще раз брати участь у виборах мера. "Коли будуть призначені вибори мера Києва, я зможу чітко відповісти на це питання. Будуть вибори – буде  рішення", – сказав народний депутат.

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Читайте також: