fbpx
Економіка

Нацбанк України зобов’язав переводити іноземну валюту в гривню

В Україні набули чинності нові правила поповнення поточних банківських рахунків. Починаючи з сьогоднішнього дня, Національний банк України зобов’язав усі банківські структури валютні перекази всередині країни зараховувати на рахунки у гривні. Така вимога було закріплена ще 16 вересня постановою правління Нацбанку № 365 «Про порядок надходження коштів в іноземній валюті на поточні рахунки фізичних осіб в межах України».

«Громадяни, як і раніше, можуть пересилати в межах України свої гроші в іноземній валюті на адресу іншої фізособи. Однак зарахування таких коштів буде здійснюватися на банківський рахунок у національній грошовій одиниці в еквіваленті», – розповіла заступник директора департаменту методології грошово -кредитної політики Людмила Чепинога.

За словами фінансиста, такі заходи Нацбанк прийняв з метою зростання довіри до гривні, зміцнення ресурсної бази банків та зменшення показника доларизації. Згідно з постановою, поповнювати валютні поточні рахунки громадяни можуть тільки шляхом переведення з іншого власного рахунку або внесення готівки через касу.

У той же час проводити операції з валютою дозволяється в таких випадках: при зарахуванні відсотків, нарахованих за залишком коштів на власному поточному або депозитному рахунках; з казначейськими зобов’язаннями України та облігаціями внутрішньої державної позики; купівлі-продажу, обміну валюти у випадках, визначених законодавством; при отриманні спадщини; за договорами дарування, а також з повернення коштів, помилково перерахованих або надміру сплачених.

За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: