fbpx
Освіта

Московські школярі з батьками штурмом взяли будівлю управи

На крайні заходи змушені були піти учні московської школи № 740, закритої відразу ж після початку навчального року, – діти та їх батьки з плакатами «Хочу вчитися поруч з будинком», «Ми любимо школу» влаштували ходу від школи до муніципалітету, а потім штурмом увірвалися в будівлю, де розташовується управа Молжаніновського району і влаштували в конференц-залі імпровізовані уроки.

Напередодні судові пристави відмовилися пускати учнів, що прийшли на заняття, в будівлю школи. Батькам, що вимагали пояснень, пристави пояснили, що школа «закрита через недотримання санітарних норм, через що створюється загроза здоров’ю і життю учнів». Про плани закрити школу було відомо ще торік. Після цього в школі було зроблено ремонт, на який пішло 12 000 000 рублів, але і це не задовольнило чиновників.

Школа № 740 – єдина середня загальноосвітня установа в Молжаніновському районі. Тепер, коли школа закрита, дітям пропонують навчатися в Зеленограді. Батьки не згодні возити школярів за кілька кілометрів і заявляють, що поки вирішується питання, вони будуть водити своїх дітей на уроки в будівлю управи.

Батьки про ситуацію в школі № 740 (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: