fbpx
Право

Законопроект про виконання судових рішень відправили на друге читання

 Як повідомив народний депутат України від фракції «Батьківщина» Леонід Ємець, в парламенті тільки що спробували прийняти закон України «Про виконання судових рішень», проте опозиція не підтримала його, оскільки даний документ порушує конституційний принцип про рівність громадян перед законом. Ємець пояснив, що даним документом вводиться категорія черговості виконання судових рішень.

«Тобто є люди першого, другого і третього сорту (там реально три категорії). Наприклад трудові спори з виплати заробітної плати це другий сорт. Працівники зможуть отримати свої гроші тільки після всіх інших», – написав депутат на своїй сторінці в Facebook.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

За його словами, фракція «Батьківщина» зробила все можливе, щоб у цій редакції закон не був прийнятий, після чого він був відправлений на повторне, друге читання.

У той же час, колега Ємеця по партії, депутат Олександр Бригинець, коментуючи цей законопроект, зазначив, що він дозволяє владі не виконувати судові рішення.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

«Очевидно, що суди у нас антинародні і фальшиві… Але навіть коли вони приймають правильні рішення, влада їх все одно не виконує… То, може, скасувати суди взагалі?», – написав він у Facebook.

Читайте також: