fbpx
Політика

Путін схвалив пропозицію Ростеху обміняти для армії старі АК на нові

У ході наради з питання виконання держпрограми озброєнь, що проходила в Іжевську, російський президент Володимир Путін підтримав пропозицію голови «Ростех» Сергія Чемезова, згідно з якою корпорація "Ростехнології" надаватиме Міноборони РФ один новий автомат АК -12 в обмін на три автомати старого покоління, які вилучаються зі складів міністерства.

«Сьогодні президент підтримав пропозицію Чемезова про те, що корпорація могла б в обмін на три автомати, що вилучаються зі складів Міністерства оборони, безкоштовно надавати міністерству один новий автомат», – повідомив журналістам віце -прем’єр Дмитро Рогозін, який також брав участь у нараді.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

При цьому Рогозін нагадав, що АК-12 поки не пройшов державні випробування, однак, як передбачається, це відбудеться найближчим часом. Після закінчення випробувального періоду і буде прийматися рішення про обсяги можливих закупівель нової зброї міністерством оборони та іншими силовими структурами.

З приводу застосування старих моделей АК віце -прем’єр сказав, що вони можуть бути використані як запасні частини, а також в виробництві деяких нових зразків зброї. «На базі кулемета «Калашников» створена прекрасна конкурентна позиція – «Сайга» 12-го калібру. Ця зброя дуже популярна на американському ринку», – сказав Рогозін.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

Путін схвалив пропозицію Ростеху обміняти для армії старі АК на нові (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: