fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Експерт: “Башар Асад не причетний до застосування хімічної зброї”

 На думку професора Майнцського університету Гюнтера Майера, в даний момент так і немає чіткої відповіді на питання «Хто застосовував хімічну зброю в Сирії?». Зазначимо, що німецький експерт є також керівником Центру досліджень арабського світу.

 Гюнтер Майєр запевняє, що доповідь фахівців ООН, які проводили дослідження щодо застосування хімічної зброї в Сирії, так і не відповів на поставлене вище питання. Також на це питання не відповідають і заяви з боку лідерів арабських держав, які звинувачують у застосуванні хімічної зброї президента Сирії Башара Асада.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 «Аргументи, які надали США, Франція і Англія ніяк не можуть стверджувати, що хімічну зброю застосовував саме уряд Башара Асада. За їх відомостями, тільки режим Асада міг мати ракети такого типу, який використовувався при нападі. Я ж вважаю, що ракети такого типу, а також їх складові могли потрапити до рук бойовиків з розграбованих збройових складів Каддафі», – підкреслив німецький експерт. Я не кажу, що до застосування хімічної зброї причетні саме повстанці. До цього можуть мати відношення і спеціально навчені джихадісти.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: