fbpx
Новини світу

В Україні порахували гомосексуалістів

Питання про ставлення суспільства до представників сексуальних меншин на пострадянському просторі складне і неоднозначне. Не так давно в Росії був прийнятий закон про заборону пропаганди нетрадиційних сексуальних відносин серед неповнолітніх, який досі обговорюють у Європі, і який призвів до появи розмов про боязнь приїжджати до Росії на сочинську Олімпіаду представників деяких іноземних команд.

У світлі можливого приєднання України до Євросоюзу питання ставлення до представників ЛГБТ-спільноти стало особливо актуальним, оскільки Європа давно вже славиться своїм толерантним ставленням до представників сексуальних меншин. А скільки взагалі в Україні, наприклад, геїв ? Виявляється, відповіддю на це питання вже давно займається міжнародний благодійний фонд "Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні", що підрахував кількість чоловіків, що відносять себе до категорії гомосексуалістів. Згідно з опублікованими у ЗМІ даними зазначеного вище фонду, найбільша кількість геїв проживає в тих регіонах країни, де велика кількість великих і середніх населених пунктів.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

Наголошується, що в столиці України Києві таких чоловіків налічується 36,3 тисяч. У Донецькій області чоловіків нетрадиційної сексуальної орієнтації 31 тисяча, у Дніпропетровській області – 17,6 тисяч, а в Харківській області – 15,6 тисяч.

У засобах масової інформації пишуть про те, що вперше подібне дослідження було проведено ще у 2005 році, і тоді кількість чоловіків нетрадиційної сексуальної орієнтації в Україні оцінювалося на рівні 177-430 тисяч осіб. Зараз в Україні кількість представників нетрадиційної сексуальної орієнтації оцінюється в діапазоні 175,75 – 198,45 тисяч осіб. Але такі цифри, як підкреслюють фахівці, можуть бути заниженими.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

За матеріалами: podrobnosti.ua

Читайте також: