fbpx
Новини світу

Greenpeace обіцяє провести акції біля російських посольств у всьому світі

Активісти Greenpeace виступили з заявою про те, що завтра, 20 вересня, в багатьох країнах Євросоюзу, а також у США, Аргентині та Індії пройдуть акції біля посольств, торгових представництв РФ, а також офісів «Газпрому» з тим, щоб висловити солідарність з екологами судна Arctic Sunrise, затриманих російськими прикордонниками в Печорському морі.

Нагадаємо, громадянка Фінляндії Сині Саарела і громадянин Швейцарії Марко Поло зробили спробу забратися на нафтову платформу «Приразломная», що належить «Газпрому», і розмістити на ній банери на захист Арктики. Екологи були затримані російськими прикордонниками, з ними немає зв’язку. За словами представників прикордонної служби РФ, « з членами Greenpeace все гаразд» .

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Пізніше з’явилися повідомлення про те, що російські прикордонники спустилися з вертольота на судно Arctic Sunrise і проводять його огляд.

"Акції протесту будуть проходити в режимі класичних грінпісовських акцій, кожен офіс готує щось своє. Мета – показати, що проблема не в акціях Greenpeace, а в нафтових корпораціях, що несуть загрозу Арктиці", – заявив керівник енергетичного відділу російського Greenpeace Володимир Чупров.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Активістів Greenpeace утримують російські прикордонники (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: