fbpx
Футбол

Чемпіонат Європи з футболу-2016. УЄФА розповів про систему відбору

 Напередодні засідання виконкому УЄФА , яке відбудеться у хорватському місті Дубровнік 19 і 20 вересня, керівництво спілки прийняло рішення, яке стосується системи відбору на чемпіонат Європи -2016. Нагадаємо, що вперше у фінальній стадії чемпіонату Європи з футболу участь візьмуть відразу 24 збірних.

 Як стверджує ізраїльська преса, всі національні збірні Європи будуть розділені на дев’ять попередніх груп. У кожній з груп виявиться по шість європейських збірних, серед яких будуть розіграні 23 путівки на фінальну частину чемпіонату Європи. Цікаво, що господарі майбутнього чемпіонату Європи збірна Франції також буде кинута жеребом в одну з відбіркових груп. Проте варто відзначити, що ігри французької збірної в даній підгрупі будуть носити виключно товариський характер. Сама ж збірна – господар турніру без всяких кваліфікацій традиційно отримала путівку на ЧЄ -2016.

 Дві збірні з кожної групи автоматично отримують путівку у фінальну частину турніру. Там до них приєднається збірна, яка посіла третє місце в групі, яка показала кращі показники з усіх дев’яти підгруп.

 За матеріалами: dynamo.kiev.ua

Читайте також: