fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

У Севастополі іноземні моряки захопили українських інспекторів

У Севастопольському морському рибному порту екіпаж судна НіsmailKaptanOgly (порт приписки – Стамбул, Туреччина) насильно утримував на борту представників Державної Азово-Чорноморської екологічної інспекції. Зазначимо, що українські інспектори піднялися на борт турецького судна для виконання своїх посадових обов’язків. Про це повідомили в управлінні Державної Азово-Чорноморської екологічної інспекції.

Стало відомо, що це судно забруднило акваторію Чорного моря баластними водами. Цим судно НіsmailKaptanOgly завдало серйозної шкоди довкіллю. Після цього екіпаж турецького судна довгий час не пускав на борт українських інспекторів. За наявними даними, представники судна НіsmailKaptanOgly спробували дати хабар екологічному інспектору, щоб уникнути відповідальності.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

«Після категоричної відмови на адресу українських інспекторів були озвучені погрози. Інспекторів насильно утримували на цьому судні протягом шести годин», – заявили в інспекції.

Повідомляється, що завдяки втручанню адміністрації Севастопольського порту і правоохоронців «захоплених» інспекторів таки вдалося звільнити.

У зв’язку з даним інцидентом співробітниками прокуратури було відкрито кримінальне провадження.

Раніше повідомлялося, що на батьківщину повернулися 13 українських громадян, які були захоплені в лівійському порту Бенгазі. Українські моряки входили до складу екіпажу судна Etel, яке більше одного місяця простояло в порту Бенгазі. Захоплення судна сталося 17 липня невідомими озброєними особами. Загарбники заявили, що «захищають інтереси 25-ти лівійських бізнесменів, яких раніше пограбував власник Etel». У підсумку, українських моряків повернули в обмін на партію «вкрадених» у лівійців автомобілів.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

За матеріалами: РБК – Україна

Читайте також: