fbpx
Політика

У Радбезі ООН представили проект резолюції щодо Сирії

У Радбезі ООН напередодні був представлений проект резолюції щодо Сирії, текст даного документа поширили на зустрічі постійної п’ятірки, до якої входять Росія, США, Великобританія, Франція і Китай. Розгляд проекту відбудеться найближчими днями.

Раніше генсек ООН Пан Гі Мун заявив, що в резолюції має бути гарантовано, що ліквідація хімзброї буде проходити відповідно до досягнутих домовленостей. Нагадаємо, Росія і США домовилися, що Сирія протягом тижня підготує і представить повний список зброї з свого хімічного арсеналу. Після цього отруйні речовини будуть вивезені з цієї країни і знищені.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

За словами прес-секретаря Білого Дому Джея Карні, Сполучені Штати очікують, що в резолюції будуть представлені жорсткі заходи і в документі має передбачатися серйозне покарання для влади Сирії у разі недотримання своїх зобов’язань.

Російський МЗС ще раз закликав світову спільноту прислухатися до очевидців хімічної атаки в передмісті Дамаска, і в підсумковій резолюції слідувати домовленостям, прийнятим в Женеві.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

У Радбезі ООН представили проект резолюції щодо Сирії (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: