fbpx
Політика

США підтримують підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС – посол

  США підтримують прагнення українського народу до тісніших зв’язків з Європейським Союзом, заявив американський посол в Україні Джеффрі Пайетт (Geoffrey Pyatt) .

"США будуть всіляко підтримувати вибір українського народу рухатися до тісніших інституційних зв’язків з Європою", – сказав Дж. Пайетт в ексклюзивному інтерв’ю агентству "Інтерфакс- Україна".

Він зазначив, що підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС дуже важливе для країни, адже це стимулюватиме прихід інвестицій, впевненість міжнародних ринків в українській економіці і економічне зростання країни.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

"Для американських інвесторів підписання Угоди про асоціацію, включаючи глибоку і всеосяжну зону вільної торгівлі з ЄС, буде моментом, який змінить кардинально правила гри, адже широко відкриються двері для продажу продукції, виготовленої в Україні, на європейський ринок. Це відбуватиметься в той момент, коли в Європі відновлюється економічне зростання, а США домовляються з Євросоюзом про зону вільної торгівлі в рамках трансатлантичного партнерства", – підкреслив Дж. Пайетт.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

Крім того, американський посол відзначив неприпустимість здійснення тиску інших країн на євроінтеграційний вибір українського народу. "Для США, так само як і для наших європейських партнерів, неприйнятні спроби якихось інших країн претендувати на те, щоб мати можливість або право диктувати щось з приводу рішень українського народу і українського уряду", – підкреслив дипломат.

Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: