fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

США зацікавлені в економічному успіху України – посол

  США сподіваються на успішні переговори України з Міжнародним валютним фондом на основі виконання Києвом раніше висунутих умов, заявив посол США в Україні Джеффрі Пайетт (Geoffrey Pyatt).

"Мова йде про ціни на електроенергію, курс валют і про сферу фіскальної політики. США дуже зацікавлені в економічному успіху України", – сказав посол в ексклюзивному інтерв’ю агентству "Інтерфакс- Україна", відповідаючи на питання про перспективи співпраці України з МВФ.

За його словами, критерії фонду є суто технічними, в них немає ніякої політичної складової. "Критерії МВФ є технічними. На жаль, як багато країн вже для себе усвідомили, якихось політично мотивованих "чорних ходів" тут не існує", – додав він.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Як повідомлялося, 29- місячна програма МВФ stand – by передбачала виділення Україні SDR10 млрд ($ 15,2 млрд), проте країна отримала тільки два транші на SDR2, 25 млрд (близько $ 3,4 млрд). Після закінчення програми в грудні 2012 року Україна намагалася вести переговори з МВФ про нову угоду, проте поки безрезультатно.

За станом на 30 червня 2013 року Київ  повинен був Фонду SDR5,27 млрд (близько $ 8 млрд), або 383,8 % від квоти країни. У зв’язку з цим виконавча рада МВФ наприкінці липня вирішила включити Україну в програму пост-моніторингу. Головною її метою є забезпечення більш пильного спостереження за політикою держав – членів, які мають суттєві кредити МВФ. У рамках пост моніторингу проводяться більш часті офіційні консультації з Фондом з особливим акцентом на макроекономічну і структурну політики, що підтримують зовнішню стійкість.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: