fbpx
Політика

Опозиція і комуністи не підтримуватимуть ініціативу регіоналів про зменшення чисельності і фракцій

Комітет Верховної Ради України з питань регламенту і депутатської етики сьогодні, 18 вересня, на своєму засіданні планує розглянути законопроект про створення депутатських груп з повноваженнями фракції чисельністю 15 депутатів. І якщо у представників «Партії регіонів» сумнівів з приводу ухвалення даного законопроекту не виникає, то в інших членів парламенту документ вже викликав опір.

Так, голова парламентського комітету з питань регламенту і депутатської етики, народний депутат від Партії регіонів Володимир Макеєнко впевнений у необхідності прийняття законопроекту і скорочення бажаючих створити депутатську групу з нинішніх 32 до 15 осіб. Це, за словами регіонала, в першу чергу, сприятиме не перетягуванню «тушок» з опозиції, а захист нардепів – мажоритарників.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

У той же час лідер фракції «Свобода» Олег Тягнибок заявив, що очолювана ним політична сила в парламенті не буде підтримувати законопроект, оскільки він має величезні недоліки. Партія регіонів, ініціюючи відповідні зміни до закону про регламент Верховної Ради, таким чином намагається вирішити внутрішні конфлікти і проблему структурування мажоритарників.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Проти законопроекту виступили також фракції «Батьківщина», « УДАР» та комуністи.

«Ми розуміємо, що ця ініціатива влади – щоб об’єднати і контролювати всіх тих, хто є позафракційними, так званих" тушок ", щоб було краще ними керувати. Тільки цим обгрунтовано цю пропозицію. За це голосувати фракція «УДАР» не буде», – заявив Віталій Кличко.

За матеріалами: РБК – Україна

Читайте також: