fbpx
Політика

Справа Щербаня. Генпрокуратура ще не отримала всі відповіді на міжнародно-правові доручення

  Розслідування справи про вбивство народного депутата Євгена Щербаня не поновлено, оскільки Генпрокуратура України ще не отримала всі відповіді на міжнародно-правові доручення, заявляє заступник генпрокурора України Лілія Фролова.

 "Наскільки я знаю, на сьогоднішній день виробництво не відновлено. Рішення про призупинення справи ухвалював слідчий. Що стосується виконання наших міжнародно-правових доручень, у нас вже є деякі успіхи, тобто частково доручення виконані. У подробиці я вдаватися не буду, але хочу сказати, що робота ще триває, і ми ще не на всі питання отримали відповіді, ще очікуємо", – сказала вона в ексклюзивному інтерв’ю агентству "Інтерфакс-Україна" у середу.

 Заступник генпрокурора підкреслила, що в "справі Щербаня" також необхідно провести ряд слідчих дій. "Зокрема, мені відомо про те, що на сьогодні ще немає даних про проведення слідчих дій, зокрема, з підозрюваною особою", – зазначила Л.Фролова.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

 Як повідомлялося, член виконкому Ліберальної партії, депутат Верховної Ради Є.Щербань був розстріляний 3 листопада 1996 року в аеропорту Донецька після прибуття з Москви. Злочинці зникли з місця події на автомобілі.

 У квітні 2003 року Апеляційний суд Луганської області засудив до довічного ув’язнення вбивцю депутата Вадима Болотських.

 Син Є.Щербаня, депутат Донецької облради Руслан Щербань 4 квітня 2012 заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність екс-прем’єрів Юлії Тимошенко і Павла Лазаренка до вбивства його батька.

 18 січня 2013 генпрокурор Віктор Пшонка заявив що Ю.Тимошенко вручено повідомлення про підозру її в організації спільно з П.Лазаренком умисного вбивства з корисливих мотивів. Санкція статті, за якою їй вручено повідомлення, передбачає довічне ув’язнення. За даними Генпрокуратури, Ю.Тимошенко та П.Лазаренка заплатили за вбивство Є.Щербаня $ 2,8 млн.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Ю.Тимошенко та П.Лазаренка категорично спростовують свою причетність до вбивства.

 Починаючи з лютого, в суді на стадії досудового слідства були допитані кілька свідків у справі.

 Ю.Тимошенко на допитах не була присутня, хоча неодноразово заявляла про своє бажання брати в них особисту участь.

 Генпрокуратура України направила ряд міжнародно-правових запитів в США, Чехію, Ізраїль, Російську Федерацію, на Кіпр, в інші країни.

  Джерело: Інтерфакс-Україна

 

 

Читайте також: