fbpx
Новини світу

Росія може повернутися до переходу на зимовий час

  У Держдумі розраховують, що в період осінньої сесії питання про повернення Росії до "зимового часу" буде вирішене.

"Ми продовжуємо консультації з урядом, але беремо ініціативу в свої руки і маємо намір запропонувати нову редакцію закону про переведення стрілок на годину назад", – сказав глава комітету з охорони здоров’я Сергій Калашников "Інтерфаксу" у середу.

Він упевнений, що питання буде вирішене позитивно – "в будь-якому випадку, в тому чи іншому вигляді". Причому, додав глава комітету, це має бути зроблено до 21 грудня – дня зимового сонцестояння.

Як зауважив С. Калашников, депутати не відмовляться від розгляду відповідного проекту закону, навіть якщо не заручаться підтримкою уряду.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

"Проблема, вважаю, настільки перезріла, що важко сказати: "Я проти". І всі це розуміють", – висловив свою думку парламентарій.

У Держдумі вже є законодавчі ініціативи про повернення "зимового часу". Новий варіант проекту закону, підкреслив С. Калашников, буде більш жорстким. "Якщо раніше пропонувалося уряду вирішити це питання, то зараз все буде вирішуватися самим законом", – уточнив він.

За словами керівника комітету, такий закон має бути прийнятий, в першу чергу, в інтересах здоров’я громадян. При цьому С. Калашников зауважив, що майбутня зимова Олімпіада в Сочі – фактор, який повинен працювати на це рішення. "Але, звичайно, тут головне – здоров’я людей", – додав депутат.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Раніше повідомлялося, що Міжнародний олімпійський комітет направив в уряд РФ лист, де сказано, що він позитивно оцінив би переведення в Росії стрілок на годину назад з урахуванням інтересів любителів спорту, яким зручніше було б дивитися трансляції з Сочі.

Постійний "літній час" був встановлений в Росії в 2011 р. з ініціативи Дмитра Медведєва, який обіймав тоді посаду президента країни.

Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: