fbpx
Політика

Пан Гі Мун: «Доповідь експертів ООН не вказує на те, що саме режим Асада застосував хімзброю»

На прес -конференції в ООН генеральний секретар Всесвітньої організації Пан Гі Мун заявив про свою незгоду з думкою ряду західних країн про те, що доповідь ООН, нібито, свідчить про застосування хімзброї в передмісті Дамаска саме сирійським режимом.

"Якщо ви подивитеся цю доповідь, то зрозумієте, що там немає висновків про те, звідки були випущені ці ракети з хімзброєю", – сказав Пан Гі Мун в ході прес-конференції.

Раніше політики низки західних країн заявили про те, що в доповіді експертів ООН щодо хіматаки в Сирії, яку оприлюднили напередодні, йдеться або передбачається, що ракети були запущені з сирійської військової бази.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Пан Гі Мун також повідомив, що підтримує заклик до перемир’я в Сирії на час ліквідації в країні хімічної зброї, оскільки ця операція буде сприяти вирішенню конфлікту між усіма його сторонами. За словами генсека ООН, таке перемир’я дозволило б скоротити терміни операції, а також, убезпечило експертів, яким доведеться займатися утилізацією отруйних речовин.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

"Це дуже складний процес. Він може зайняти тривалий час. Але за наявності політичної волі, а також належної логістичної та технічної підтримки цю операцію можна скоротити. Щодо ідеї повного припинення вогню на час ліквідації хімічної зброї, це буде дуже до речі", – вказав Пан Гі Мун.

Пан Гі Мун: «Доповідь експертів ООН не вказує на те, що саме режим Асада застосував хімзброю» (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: