fbpx
Економіка

Микола Присяжнюк: Після підписання УА збільшиться не тільки об’єм експорту агропродукції, але і її асортимент

З початку 2013 року експорт української сільгосппродукції до Євросоюзу в порівнянні з торішніми показниками збільшився більше, ніж на 16 % і склав близько 3 млрд доларів. А після підписання Угоди про асоціацію аграрний ринок України стане ще привабливішим для закордонних споживачів, упевнений міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк. За його словами розшириться не тільки обсяг експортованої продукції, але і її асортимент.

У той же час міністр упевнений, що зростання цін на продукти харчування в країні не буде, зате українські підприємства отримають доступ на внутрішній ринок Євросоюзу. І хоча спочатку підприємствам, щоб відповідати міжнародним стандартам, доведеться дещо збільшити витрати, в подальшому це сприятиме підвищенню конкурентоспроможності та експорту їх товарів.

«Перед Україною відкриваються великі можливості для постачання продукції на європейський ринок. Згідно з прогнозами аналітиків, якщо Угода про зону вільної торгівлі з ЄС буде підписана, переробна харчова промисловість України стане більш інвестиційно привабливою», – додав Микола Присяжнюк.

За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: