fbpx
Міжнародна економіка

Торгові війни з РФ не принесли Україні істотних економічних втрат – Міндоходів

  Подавані декларації про податок на додану вартість (ПДВ) при експорті, що підлягає відшкодуванню, поки не дають підстави говорити про які-небудь істотні втрати України від  проблем з оформленням українських товарів російською митницею, заявив міністр доходів і зборів України Олександр Клименко.

"Сьогодні говорити про збитки від тієї ситуації, яку ми спостерігали в серпні, ще занадто рано, так як декларування податку на прибуток ми побачимо тільки наступного року. А що стосується декларування ПДВ, я маю на увазі експорт та заявки з відшкодування, то ми не бачимо сьогодні різкого падіння за цими показниками", – сказав він журналістам у середу.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

Міністр підкреслив, що ситуація, що виникла з експортом українських товарів до Росії, "наробила більше шуму", ніж мала реальний вплив на економічну ситуацію.

"Ми сьогодні не бачимо різких падінь з декларування, але більш точно ми це побачимо, коли піде декларування податку на прибуток за цей період", – підкреслив він.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

Як повідомлялося, в серпні 2013 року, за даними Федерації роботодавців України, Росія на деякий час вводила в перелік "ризикових" всіх імпортерів України, що фактично блокувало український експорт до РФ .

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Читайте також: