fbpx
Політика

МЗС Великобританії не наполягає на звільненні Тимошенко

 Влада Великобританії не вважає вирішення питання колишнього прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко першочерговим для підписання Угоди про асоціацію в ЄС. З такою заявою сьогодні, 18 вересня, виступив міністр у справах Європи МЗС Великобританії Девід Лідінгтон.

 У Київському інституті міжнародних відносин британському міністрові надійшло запитання, чи буде підписано угоду, якщо екс-прем’єр і далі буде перебувати в місцях позбавлення волі. На це питання політик відповів: «Дуже складно відповісти на запитання, на яке не знаєш відповіді. Хочу зауважити лише одне, Великобританія ніколи не наполягала на тому, що будь-яку справа або індивідуальний випадок може завадити підписанню договору».

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 «Для групи Європейської народної партії питання про Юлії Тимошенко є дуже важливим. Але цим будуть займатися члени ЄС», – додав міністр.

 Нагадаємо, що нещодавно Світовий Конгрес Українців підготував звернення до президента України Віктора Януковича. У своєму зверненні члени конгресу закликали звільнити екс-прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 За матеріалами: tvi.ua

Читайте також: