fbpx
Політика

Відносини між Україною та ЄС є важливішими, ніж справа Тимошенко – Ренат Кузьмін

 У провідному німецькому виданні Der Tagesspiegel вчора, 17 вересня, ввечері була опублікована стаття, присвячена подіям напередодні саміту Україна – ЄС. Клаудія фон Залки пише про взаємини між Києвом і Брюсселем напередодні можливого підписання Угоди про асоціацію, про спроби все ж знайти вихід з ситуації, що склалася, який влаштував би всіх. Серед іншого згадує автор і про візит першого заступника Генерального прокурора України Рената Кузьміна до Берліна, повідомляє УНН.

 "У разі ухвалення парламентом закону, який звільнив би Тимошенко від всіх кримінальних переслідувань, він би також і втілив його в життя", – сказав заступник Генерального прокурора Ренат Кузьмін, який веде проти неї розслідування.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

 Разом з тим він також вказав на те, що за минулі 18 років щодо Тимошенко було порушено 24 кримінальні справи. Під час свого останнього візиту до Німеччини в 2012 році пан Кузьмін недвозначно підкреслював, що Тимошенко інкримінується причетність до замовного вбивства", – говорить автор у статті.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

 "Під час свого нинішнього "​​чисто особистого" візиту до Берліна юрист більше не згадував про можливу її причетність до замовного вбивства – і підкреслив, що відносини між його країною та ЄС становлять велику важливість, ніж справа Тимошенко", – йдеться далі в статті.

 "Було б неправильним поставити в залежність ставлення 45- мільйонного народу з Європейським Союзом від однієї єдиної кримінальної справи", – наводить автор його слова.

 Джерело: УНН

Читайте також: