fbpx
Освіта

Астахов проти “секс-освіти” в середніх школах РФ

 Уповноважений президента РФ з прав дитини Павло Астахов висловив думку про законодавчу заборону уроків секс-просвіти дітей. За словами дитячого омбудсмена, несвоєчасна інформація про інтимне життя може вкрай негативно відбитися на психіці дитини.

 Нагадаємо, що Держдума РФ у квітні 2013 року ратифікувала Факультативний протокол до Конвенції про права дитини, в галузі торгівлі дітьми, дитячої проституції та дитячої порнографії та Конвенцію Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуальних зловживань. У Конвенції є ряд положень про необхідність прийняття належних заходів, спрямованих на просвітництво дітей, які пов’язані з недопущенням їх сексуальної експлуатації. На думку Павла Астахова, під даним обтічним формулюванням можуть ховатися, зокрема, рекомендації сексуальної освіти дітей.

 "Я є затятим противником будь-якої сексуальної просвіти дітей. Ця діяльність, яка має бути забороненою, в першу чергу, з точки зору законодавства з основних гарантій прав дитини, так як неприпустимо займатися подібними речами, які можуть навпаки розбестити дитину, і, природно, з точки зору закону про захист дітей від шкідливої ​​інформації", – повідомив Астахов в ефірі телеканалу «Росія 24».

 Раніше уповноважений з прав дитини направив письмові звернення до голови міністерства освіти і науки РФ Дмитра Ліванова і в регіони, застерігаючи щодо введення уроків статевого виховання в середніх навчальних закладах. «Мені дуже приємно, що міністерство освіти і науки відмовилося від введення «секс-освіти», так як сьогодні вкрай небезпечно фахівців подібного роду підпускати до дітей», – додав Астахов.

 На його думку, некоректно і передчасно подана інформація дітям про інтимні питання життя статей може з успіхом прийняти форму пропаганди розпусти, безладного способу життя і заподіяти серйозну шкоду фізичному, психічному і моральному здоров’ю дітей, роблячи їх  уразливішими перед посяганнями на їх інтимну недоторканність. Астахов також нагадав, що до сьогодні спроби створити в РФ систему статевої освіти не привели до потрібного результату. «Зрештою, це перетворилося в нанесення моральної шкоди і руйнування дитячої психіки», – пояснив уповноважений президента.

 З метою попередження статевого розбещення дітей, Астахов вважає важливим відновити в школах викладання предмета «Етика і психологія сімейного життя».

Павло Астахов про права дітей (відео): 

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: