fbpx
Політика

Екс-співробітник Пентагону: «Розвідка США знає про постачання хімзброї до Сирії «Аль-Каїдою»»

Кілька колишніх співробітників американських спецслужб відправили президенту США лист, а також попередили світову громадськість про те, що за доповідями розвідки, що працює в Сирії, у розпорядженні повстанців є хімічна зброя.

Як заявив один з колишніх співробітників розвідки, ветеран Пентагону Майкл Малуф, в його розпорядженні є звіт від джерела, безпосередньо пов’язаного з засекреченою інформацією. Він також продемонстрував одну зі сторінок доповіді, яка була відправлена Національному центру наземної розвідки.

«Американські військові провели розслідування, засноване на 50 показниках і секретних допитах, згідно з якими місцем походження зарину був Ірак», – пояснив ветеран Пентагону і додав, що з території Іраку зарин потрапив до Туреччини. Це сталося ще в травні поточного року та відомості про цей факт потрапляли в ЗМІ. Турки конфіскували частину вантажу.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Експерт, крім того, зазначив, що на території Іраку і Туреччини виробляється велика кількість зарину, який потім потрапляє до рук бойовиків, головним чином, з «Аль -Каїди». 

«У нас є різні відомості, згідно з якими елементи «Аль- Каїди» змогли проникнути в сирійську опозицію в значних кількостях. Тому дослідження контрабанди та її походження становить велику проблему для влади», – заявив Майкл Маклуф. Раніше повідомлялося, що влада Сирії надала дружнім Дамаску державам докази того, що хімзброю в країні застосовували бойовики з опозиції.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Екс-співробітник Пентагону: «Розвідка США знає про постачання хімзброї до Сирії «Аль-Каїдою»» (відео):

За матеріалами: RT

Читайте також: