fbpx
Політика

Ассанж готовий прибути до Швеції, але тільки як політичний біженець

Джуліан Ассанж, засновник веб-сайту Wikileaks, відомого своїми викриттями, заявив, що може відправитися до Швеції, але тільки з однією умовою – йому повинні видати документ політичного біженця.

"Для мене не склало б якихось проблем відправитися до Швеції, щоб свідчити в суді, якби мені надали паспорт відповідно з моїм становищем політичного біженця", – сказав він в ході відеоконференції, проведеної з посольства Еквадору в Лондоні.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

Ассандж зауважив, що на його думку, міжнародне співтовариство має прийняти певні закони, які захищатимуть права людини і фундаментальні свободи в усьому світі. Крім того, слід заснувати потужні інститути, що займаються цією проблемою, і наділити їх більшими повноваженнями, ніж мають служби безпеки різних країн.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

За словами Ассанжа, всі держави зобов’язані суворо дотримуватися норм міжнародного права у сфері захисту прав людини, оскільки це "єдиний спосіб, який гарантує верховенство права і дозволяє запобігти злочину проти людства в Сирії".

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: