Експерти ООН знову повернуться до Сирії

 Найближчим часом до Сирії повернеться група експертів ООН, яка продовжить розслідування обставин хімічної атаки під Дамаском. За словами фахівців, представлений раніше звіт про ситуацію в країні був проміжним.

 Також інспектори відзначили, що 21 серпня – не єдиний день, коли в арабській державі застосовувалася хімічна зброя. За даними фахівців ООН, в Сирії налічується близько 13-14 подібних інцидентів, які комісія і збирається розслідувати.

 В даний момент терміни нової поїздки фахівців міжнародної організації в Сирію поки не визначені. Проте експерти вважають , що звіти про всі випадки хімічних атак будуть готові вже до кінця жовтня.

Related Post

 Відзначимо, що в даний момент в Сирії знаходиться заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков. Очікується, що сьогодні, 18 вересня, російський політик проведе зустріч з президентом Сирії Башаром Асадом.

 Нагадаємо, що 16 вересня фахівці ООН опублікували звіти щодо події під Дамаском 21 серпня. За даними звіту, були виявлені «переконливі докази» застосування хімічної зброї.

 За матеріалами : kp.ru

Leave a Comment