fbpx
Політика

Експерти ООН знову повернуться до Сирії

 Найближчим часом до Сирії повернеться група експертів ООН, яка продовжить розслідування обставин хімічної атаки під Дамаском. За словами фахівців, представлений раніше звіт про ситуацію в країні був проміжним.

 Також інспектори відзначили, що 21 серпня – не єдиний день, коли в арабській державі застосовувалася хімічна зброя. За даними фахівців ООН, в Сирії налічується близько 13-14 подібних інцидентів, які комісія і збирається розслідувати.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 В даний момент терміни нової поїздки фахівців міжнародної організації в Сирію поки не визначені. Проте експерти вважають , що звіти про всі випадки хімічних атак будуть готові вже до кінця жовтня.

 Відзначимо, що в даний момент в Сирії знаходиться заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков. Очікується, що сьогодні, 18 вересня, російський політик проведе зустріч з президентом Сирії Башаром Асадом.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Нагадаємо, що 16 вересня фахівці ООН опублікували звіти щодо події під Дамаском 21 серпня. За даними звіту, були виявлені «переконливі докази» застосування хімічної зброї.

 За матеріалами : kp.ru

Читайте також: