fbpx
Політика

Грузія: Новий президент буде призначений, а не обраний

Почесний голова партії «Шлях Грузії» Саломе Зурабішвілі сьогодні, 18 вересня, заявила в передачі «Вибір» на грузинському телеканалі «Руставі-2» , що довіряти Іванішвілі і Саакашвілі було б наївною помилкою, оскільки ні один, ні інший не виконали своїх обіцянок, даних електорату.

Саломе Зурабішвілі нагадала свою зустріч з прем’єр-міністром Бідзіною Іванішвілі, помітивши, що вона не просила підтримки з боку «Грузинської мрії», виставляючи свою кандидатуру, але вона хотіла взяти участь у президентських виборах, в чому їй було відмовлено. За її словами, прем’єр заявив, що Георгія Маргвелашвілі буде призначено президентом через те, що він його близький друг і соратник, а також є «пластиліном в його руках. Вона вважає, що прем’єр-міністр керується командним принципом, і їй не місце в його команді.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

«Я побачила тут такий підхід, за яким очевидно, що президента треба призначити, виходячи з його ступеня наближення до чинної влади, і який стане слухняним «пластиліном» у її руках. Навряд чи це дає можливість народу зробити свій вибір. Це і не вибір зовсім, а в прямому сенсі цього слова – призначення . Я розумію, що президент буде призначений, а не обраний, а це дуже далеко від ідеалів демократії, і політично – вкрай недалекоглядно і невиправдано», – заявила Зурабішвілі, додавши, що виключивши її зі списку кандидатів у президенти, велику частину населення позбавили права вибору.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

«На сьогоднішній день я не бачу резонного прозахідного кандидата в президенти, якщо не вважати представника від Єдиного національного руху Бакрадзе. Але він сам, як і його партія, себе дискредитували, так що ніяких реальних шансів у нього немає. Разом з цим дискредитована і сама прозахідність, так як вона викликає неприємні асоціації громадськості і з самою партією ЕНД», – заявила Саломе Зурабішвілі.

 

Нагадаємо, що вибори президента Грузії призначені на 27 жовтня 2013 року. На сьогоднішній день, за офіційними даними ЦВК Грузії, на пост президента претендують 11 осіб.

 

Вибори в Грузії до суда доведуть (відео): 

За матеріалами: Грузия Онлайн

Читайте також: