fbpx
Економіка

Сім’ям загиблих на Азові моряків виплатять компенсації

Рішенням уряду України сім’ям рибалок, які загинули в результаті зіткнення з російським прикордонним катером в Азовському морі, будуть призначені компенсації. Кожній родині виплатять по 100 000 гривень з резервного фонду державного бюджету. Відповідні розпорядження направлені до міністерства економіки та розвитку, міністерство соціальної політики, міністерство фінансів і в Донецьку обласну адміністрацію.

Нагадаємо, 17 липня в Азовському морі, на закритій для судноплавства ділянці, неподалік від селища Воронцовка баркас з українськими рибалками, втікаючи від переслідування катерів російських прикордонників, перекинувся, четверо українців загинули. За іншими відомостями, прикордонники навмисно пішли на таран українського баркасу.

Єдиний що вижив у тій аварії – Олександр Федорович – доставлений в лікарню Єйська (Росія) з серйозними травмами. Він переніс кілька операцій і зараз знаходиться на території РФ під підпискою про невиїзд. Український МЗС не раз виступав з проханням дозволити Федоровичу повернутися на батьківщину, але поки це питання знаходиться у стадії розгляду.

Інцидент в Азовському морі. Розслідування (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: