fbpx
Політика

Євроінтеграція України. Низький рівень відповідальності української сторони заважає співпраці з ЄС – Валерій П’ятницький

 Урядовий уповноважений з питань євроінтеграції Валерій П’ятницький назвав дві перешкоди на шляху співпраці України з ЄС, де однією є "російський чинник", а другою – низька відповідальність української сторони. Про це він сказав на міжнародній конференції "Роль міжнародних організацій у національній безпеці України", передає кореспондент УНН.

"Що нам завжди перешкоджає у співпраці з міжнародними організаціями? Те, що стосується ЄС, там завжди дві біди – російський фактор, але ще більш важливо – низький рівень відповідальності української сторони за виконання взятих зобов’язань", – сказав В. П ‘ятницький.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Він також зазначив, що напередодні підписання Угоди з ЄС, в українському інформаційному просторі з’являється багато "фантомів", які лякають суспільство.

"Сьогодні, коли ми готуємося до підписання Угоди і зараз звучить дискусія, то, звичайно, що в інформаційний простір кидається багато різної інформації, яка фактично спотворює зміст Угоди, спотворює сенс зобов’язань, які ми повинні виконувати. І вони часто лякають суспільство", – сказав урядовий уповноважений і навів приклад щодо інформації про відмову від звичної метричної системи або розширення залізних шляхів через євроінтеграцію, назвавши їх маячнею.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Джерело: УНН

Читайте також: