fbpx
Спорт

Євробаскет-2013. «В Україні треба створювати великі традиції», – Майк Фрателло

Як відомо, збірна України вийшла до чвертьфіналу чемпіонату Європи з баскетболу і свій наступний поєдинок підопічні Майка Фрателло зіграють 19 вересня зі збірною Хорватії. Окрім матчу Україна – Хорватія, в цей же день буде зіграний поєдинок Литва – Італія, а днем раніше, 18 вересня, на Євробаскеті – 2013 у чвертьфіналах зіграють Сербія – Іспанія і Словенія – Франція.

Попадання в вісімку кращих баскетбольних команд Європи – це гучний успіх для збірної України, а також для головного тренера команди Майка Фрателло, який, без сумніву, є одним з найбільш авторитетних фахівців у Європі. Майк Фрателло і його збірна України зуміли зробити те, чого раніше не вдавалося досягти жодному наставнику національної команди. Нагадаємо, що збірна України ще 2 роки тому була аутсайдером групи на європейській першості, а зараз команда грає в чвертьфіналі і, судячи з усього, зупинятися на цьому українська команда не збирається.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Майк Фрателло, за його словами, опинився біля керма української збірної на запрошення президента федерації баскетболу України Олександра Волкова. Цікаво, що Олександр Волков, колись грав під керівництвом Майка Фрателло. «Я працював з різними командами, але ніколи зі збірною. З’явився шанс дізнатися, що ж це таке», – наводять ЗМІ слова Майка Фрателло, який підкреслив, що «за багатьма європейськими збірними стоять великі традиції, а в Україні їх треба створювати».

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

«Я насолоджуюся тренерською справою», – говорить Майк Фрателло, відзначаючи, що тренерська робота полягає у наступному: «тобі дають матеріал, і ти намагаєшся вичавити з нього максимум. Зараз ми близькі до цього».

Відзначив Майк Фрателло і те, що приймати наступний Євробаскет буде Україна. Спеціаліст висловив упевненість, що до Євробаскету – 2015 збірна України з баскетболу «буде ще кращою».

За матеріалами: sport.ua

Читайте також: