fbpx
Політика

У Києві мають обрати не тільки мера, але і депутатів Київради – Кличко

 Під час виступу в парламенті 17 вересня, лідер фракції «УДАР» Віталій Кличко заявив, що в Києві мають відбутися вибори не тільки мера, але і депутатів Київради, оскільки в іншому випадку, знову нікому буде відповідати за всі «витівки» столичної влади. За його словами, парламент повинен призначити дату виборів у всіх містах, де громадяни позбавлені права самоврядування.

Крім того, він звернув увагу на необхідність внесення змін у виборчі закони, щоб у майбутньому не допустити маніпуляцій і порушень на виборах.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Також Кличко закликав міжнародні та українські громадські організації взяти участь у спостереженні за виборами.

Торкнувся він і теми позбавлення депутатів їхніх мандатів. Зокрема, Кличко застеріг владу від спроб через суд змінити склад парламенту.

«Суди майже через рік після виборів стверджують, що на певних округах були порушення? Тоді чому винні досі не покарані? А карають лише депутатів, у яких забирають мандати. Ми вимагаємо, щоб Генпрокуратура офіційно відповіла щодо розслідування цих порушень», – підкреслив Віталій Кличко.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

За словами депутата, якщо цього не відбудеться, українська влада доведе всьому світові, що порушуючи Конституцію і закони, вона перекроює парламент за власним бажанням, що ніяк не узгоджується з деклараціями про європейський вибір.

Читайте також: