fbpx
Політика

У ГПУ знають про всіх фігурантів у справі про вбивство Гонгадзе?

 Сьогодні ввечері в ЗМІ з’явилися слова першого заступника Генерального прокурора України Рената Кузьміна про те, що слідство у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе дозволяє «оголосити про підозру в організації цього злочину». Під час зустрічі з журналістами у Берліні Ренат Кузьмін повідомив, що очолюваний ним слідчий підрозділ «досить ефективно попрацював над встановленням замовника, підбурювачів та інших співучасників даного вбивства». Як підкреслив перший заступник Генерального прокурора України, було «зібрано достатньо доказів для того, щоб оголосити про підозру в організації цього злочину».

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Ренат Кузьмін також зазначив, що «рішення про те, яка справа, в якому порядку і в які терміни буде передано до суду, приймає Генеральний прокурор України».

 16 вересня 2000 Георгій Гонгадзе зник. У листопаді 2000 року в Київській області виявили обезголовлений труп, який, згідно з висновком фахівців, міг належати зниклому журналісту. У 2009 році знову ж в Київській області знайшли останки черепа, а пізніше правоохоронці заявили, що вони належать Георгію Гонгадзе.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 За звинуваченням у скоєнні вбивства Георгія Гонгадзе вже були визнані винними і засуджені кілька осіб, в тому числі і колишній генерал МВС Олексій Пукач. Печерський суд української столиці засудив у січні цього року Олексія Пукача до довічного позбавлення волі.

 За матеріалами: podrobnosti.ua

Читайте також: