fbpx
Новини світу

ЛДПР зажадав від Роскомнадзору заблокувати Facebook на території Росії

 Проект Ліберально – демократичної партії Росії «Інтернет без наркотиків» зажадав від Роскомнадзору заблокувати сайт соціальної мережі Facebook на території Російської Федерації. Про це повідомляється в прес – релізі на офіційному сайті партії.

 Як йдеться в документі, заблокувати соціальну мережу необхідно у зв’язку з появою на сторінках соцмережі реклами наркотиків. Згідно зі статтею 6.13 Кодексу про адміністративні правопорушення Російської Федерації, розміщення такої інформації може каратися блокуванням сайту на строк до дев’яноста діб.

 Представники проекту «Інтернет без наркотиків» вважають, що не можна виключати, що дану рекламу наркотичних речовин розмістили в соціальній мережі цілеспрямовано. У такому випадку, наголошується в прес – релізі, залучати до відповідальності необхідно безпосередньо голову і засновника Facebook Марка Цукерберга.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 Про те, що в соціальній мережі з’явилася реклама нелегальних курильних сумішей, 16 вересня нинішнього року заявили користувачі Facebook.  Згідно з їх словами, логотип інтернет – магазину, який продає курильні суміші, а також контактний номер телефону для замовлення товару з’явилися в рекламному блоці платних оголошень соціальної мережі. Представники Facebook пояснили появу такої реклами технічним збоєм в роботі мережі.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Раніше Рада Федерації вже направляла прохання перевірити сайт Facebook у зв’язку з появою в реклами наркотичних речовин у Федеральну службу Росії з контролю за обігом наркотиків і Федеральну антимонопольну службу.

 Проект «Інтернет без наркотиків» створений на базі політичної партії ЛДПР і є спільнотою фахівців у сфері інформаційної безпеки, які займаються боротьбою з продажем наркотичних речовин в Інтернеті.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: