fbpx
Новини світу

Україна повинна взяти досвід Європи при реформуванні ринку електроенергії – «Батьківщина»

  Україна при реформуванні ринку електроенергії повинна взяти позитивний досвід країн Європи – це важлива умова при розробці Закону України "Про засади функціонування ринку електричної енергії України". Про це сказав голова підкомітету з питань електроенергетики Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, народний депутат України Андрій Павелко під час круглого столу "Ринок електроенергії – в декількох кроках до початку реформи" в Американській торговій палаті в Україні", повідомляє УНН з посиланням на прес -службу "Батьківщина".

За його словами, Україна одна з перших на пострадянському просторі, хто буде впроваджувати реформу в електроенергетиці. Головне зараз врахувати пропозиції експертів енергоринку і використовувати кращий досвід провідних країн Європи, де реформа успішно відбулася.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Народний депутат висловив подяку Американській торговельній палаті в Україні за можливість обговорення фахівцями перспектив реформування українського ринку електроенергії.

"Зараз до підкомітету надійшло вже більше 400 поправок до проекту закону. Ми готові і далі їх обробляти і максимально врахувати висновки європейських і світових інститутів в цій області, від Європейського енергетичного співтовариства до Світового банку, перед тим, як пропонувати на розгляд Верховної Ради у другому читанні проект закону "Про основи функціонування ринку електричної енергії України". Законопроект повинен дати стимул для розвитку електроенергетики в Україні", – підкреслив Андрій Павелко.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Він зазначив, що важливою метою прийняття цього законопроекту є лібералізація ринку електроенергії, стабільні поставки енергоносіїв споживачам, ефективність і конкуренція в галузі, тому необхідно врахувати всі плюси і мінуси при підготовці документа. 

Андрій Павелко наголосив, що впровадження нової моделі енергоринку в Україні – це насамперед виконання зобов’язань України перед Енергетичним співтовариством, членом якого є наша країна, і участь у ньому є однією з умов підписання Євросоюзом Угоди про асоціацію з Україною.

Джерело: УНН

Читайте також: