fbpx
Економіка

Українським рятувальникам підвищать зарплати – голова ДСНС

  Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських розраховує, що в бюджеті на 2014 рік буде закладено підвищення заробітної плати українським рятувальникам.

"Ми зараз працюємо предметно з цього питання з Міністерством фінансів. Є доручення президента і прем’єр -міністра з підвищення рівня фінансування нашої служби. Природно, нам би хотілося, щоб у бюджеті на наступний рік було закладено підвищення заробітної плати рятувальникам. За попередніми розрахунками, я можу сказати, що у нас буде це підвищення", – сказав він в ексклюзивному інтерв’ю агентству "Інтерфакс- Україна".

"У якому розмірі – поки не можу сказати. Але сьогодні в Кабінеті міністрів і Мінфіні є розуміння, що рятувальники, які щохвилини виконують серйозні відповідальні завдання, повинні отримувати більше", – додав глава ДСНС.

М. Болотських зазначив, що другим пріоритетним напрямком є виділення додаткових коштів на технічне переоснащення служби. За його словами, з урахуванням можливостей економіки держави, ДСНС пропонує поетапне технічне переоснащення, починаючи з найбільш важливих завдань: щодо парку пожежних машин, піротехнічної техніки, рятувального обладнання.

Голова ДСНС зазначив, що після реорганізації Міністерства надзвичайних ситуацій обсяги фінансування відомства збереглися. "З упевненістю можна сказати, що, як і раніше, у нас заступає на добу 10 тис. рятувальників, 3 тис. одиниць техніки, і вони готові в будь-яку хвилину реагувати на надзвичайні ситуації", – запевнив він.

Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: