fbpx
Політика

Томенко розповів про плани депутатів на цей тиждень

 Член парламентської фракції «Батьківщина» Микола Томенко назвав дві головні тенденції в роботі парламенту на цьому пленарному тижні.

Першим ділом він виділив те, що продовжиться обговорення прийняття євроінтеграційних законопроектів. Як вважає Микола Томенко, найбільше уваги приділятиметься цьому питанню в четвер, оскільки є кілька підготовлених до другого читання законопроектів – про суспільне телебачення і радіомовлення та про роздержавлення друкованих ЗМІ.

Друга головна тема, за його словами, – бюджетна. При цьому Томенко звернув увагу на те, що на відміну від питання євроінтеграційних законопроектів, тема бюджету вельми конфліктна.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Як повідомив депутат, з проектами Держбюджету вже другий рік поспіль відбуваються таємничі речі – він нібито 15 вересня потрапляє до парламенту, але десь ховається, а потім повертається до Кабінету міністрів.

«Очевидно, що цього року, як і торік, сталася одна і та ж історія: текст бюджету до парламенту ніхто не передавав», – зазначив Микола Томенко.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Він вважає, що Кабінету міністрів слід визнати, що є певні обставини, що не дозволяють сформувати бюджет. Також Томенко сподівається, що в п’ятницю, під час Години запитань до уряду, чиновники нарешті відзвітують за виконання бюджету на 2013 рік і поділяться інформацією про повернення боргів місцевим громадам.

Читайте також: