fbpx
Новини світу

США готують план знищення лідерів «Аль-Каїди» – ЗМІ

Не виключено, що незабаром небо над Сирією може стати «полем битви зі світовим тероризмом». Стало відомо, що в США готують план зі знищення ватажків «Аль-Каїди» за допомогою безпілотників. Відзначимо, що лідери «Аль-Каїди» перебралися до Сирії після початку збройного конфлікту. Про це повідомляє видання Bild з посиланням на свої джерела в американських спецслужбах.

Як запевняє видання, щоб не допустити створення «середземноморського Сомалі» в безпосередній близькості біля кордонів НАТО, в американських спецслужбах опрацьовують можливість нанесення авіаудару по лідерах «Аль -Каїди» з використанням бойових безпілотників. Зокрема, зараз аналітики з ЦРУ вистежують ватажків терористичного угрупування і збирають на них всі можливі дані – імена, підпільні «клички», адреси електронної пошти, номери телефонів, координати місць, де вони з’являлися, описи автомобілів, на яких їздили. 

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Варто відзначити, що в останні місяці в Сирії серйозно зміцнилося угруповання «Ісламська держава в Іраку та Сирії». Нагадаємо, що тисячі прихильників «Ісламської держави» воювали проти американської армії під час військової кампанії в Іраку. Більшість бойовиків цього угруповання прийшло з Саудівської Аравії, Чечні та Північної Африки. Згідно з дослідженнями британської компанії IHS Jane’s, кожен десятий з 100 тисяч сирійських повстанців, воює в угрупованнях, які близькі до«Аль-Каїди». Відзначається, що близько 30-35 тисяч сирійських повстанців – радикальні ісламісти.

Читайте також:  Вбиті росіянином у Німеччині українці були військовослужбовцями ЗСУ, які проходили реабілітацію після поранень

«В останні місяці спостерігається постійний приплив до Сирії високопоставлених командирів з "Аль- Каїди". Вони перекидають в цю країну великі гроші, що говорить про те, що вони збираються там облаштуватися», – заявив один із співробітників спецслужб США.

За матеріалами: Bild

Читайте також: