fbpx
Економіка

Зарплати російських чиновників заморозять

Як заявила заступник міністра фінансів Тетяна Нестеренко, російський уряд прийняв рішення в наступному році не індексувати зарплати державним службовцям, військовослужбовцям, суддям і прокурорам, виплати яким встановлюються Кабінетом міністрів або указом президента. Таке рішення, за словами Нестеренка, прийнято з метою «гальмування витрат».

У 2014 році видатки бюджету Росії повинні бути скорочені на 355 мільярдів рублів, а в 2015 році – на 400 мільярдів, заявила заступник міністра фінансів. Поточні бюджетні витрати будуть перерозподілені на користь інших пріоритетних статей.

Відмовившись від індексації зарплат військовослужбовцям, наступного року передбачається заощадити 31,1 мільярди рублів, в 2015 – 125,8 мільярди рублів, в 2016 році – 127,1 мільярди рублів.

Також російський уряд збирається вдатися до ще однієї міри економії – змінити деякі положення пенсійної реформи. Можливо, буде скорочений накопичувальний елемент пенсії з 6 % до 0 %. У цьому випадку економія бюджету може досягти 102,2 мільярди рублів в 2014 році і 259,2 мільярди рублів протягом наступних двох років.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: