fbpx
Право

Питання щодо законопроектів про державний бюро розслідувань і про міліцію все ще не вирішене – Яценюк

  Голова Політради ВО "Батьківщина" і фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк з парламентської трибуни у вівторок, 17 вересня, заявив, що досі не вирішено питання щодо законопроектів про державне бюро розслідувань і про міліцію е, передає УНН.

Їх опозиція пропонує протягом найближчих трьох тижнів внести спільно чотирма фракціями.

"Сьогоднішня українська міліція – це "врадіївська" міліція, яка ґвалтує і знущається. Ми повинні перейти до стандартів, де захищають людину, де поважають її права. І парламент у цьому має зайняти визначальну роль", – підкреслив Арсеній Яценюк.

Він окремо зупинився на ключовому критерії для підписання Угоди з ЄС – звільнення Юлії Тимошенко: "Цей процес зупинено, і ми не чуємо конкретної відповіді, коли Юлія Тимошенко буде звільнена і коли буде зроблено перший крок до її звільнення, а саме – надання їй можливості отримати медичну допомогу за кордоном?".

"Сподіваюся, що президент України, який заявив про те, що всі критерії будуть виконані, відповідає за свої слова і це дійсно буде зроблено", – підкреслив голова Політради "Батьківщини".

Коментуючи виступ голови фракції КПУ Петра Симоненка, А. Яценюк зазначив: "У нас є одна фракція депутатів. Але мені здається, не народних депутатів України".

"Зніміть їх з забезпечення Верховної Ради, тому що вони ще паралельно заробітну плату отримують у Кремлі і в Державній Думі. Не треба мати сумісництво", – звернувся він до спікера.

Джерело: УНН

Читайте також: